Entersoft Business Suite trece la plata prin abonament

SaaSSuita ERP+CRM+BI+eCommerce a Entersoft Romania este disponibila din aceasta saptamana si in regim de inchiriere. Aceasta nu exclude achizitia si implementarea solutiei in modul traditional on premises ci doar ofera alternativa companiilor care nu au bugetul necesar. Utilizarea pe baza de abonament nu implica insa un serviciu 100% cloud, solutia poate fi accesata de pe o infrastructura proprie insa plata se face lunar, evident exista si optiunea unui cloud public 100%, situatia in care clientul acceseaza functionalitatile din centrul de date Microsoft. Aceasta inseamna ca Entersoft Business Suite in cloud este un serviciu bazat pe Windows Azure si SQL Azure si ruleaza cel mai probabil din centrul de date Microsoft din Dublin, cu replicare a datelor la Amsterdam.

Clientii au la dispozitie in esenta aceeasi solutie, logica din spatele lansarii fiind una comerciala: nu ai capitalul necesar unei investitii initiale (servere, licente, servicii de configurare, instalare, customizare etc) accesezi o versiune standard a solutiei si platesti doar pentru cati utilizatori ai nevoie. Ulterior, cand apare bugetul poti personaliza dupa bunul plac solutia sau chiar trece in regim on premises, cu recunoasterea unei parti a investitiei lunare de pana atunci. Trecerea intre abonament si on premises, dupa cum se spune pe site-ul companiei (www.entersoft.eu) pare a fi relativ facila. In mod obisnuit, un proiect complex de business are doua componente majore de cost: unele one time (hardware, licente, servicii de implementare) si unele on going (mentenanta). Versiunea cu abonament elimina o buna parte din aceste costuri si transpune altele intr-o plata lunara/trimestriala previzibila. In teorie costul poate fi mai mic si cu 50%, in realitate nu prea se stie. Ideea de baza este ca poti accesa astfel o solutie buna, fara ca efortul initial sa fie apasator.

Pe piata locala, mai sunt si alti furnizori care ofera solutii de business in regim de plata cu abonament/SaaS/cloud: Microsoft, BitSoftware-Socrate, Senior Software, Zimplu CRM, Wizrom etc. Acest sector este in crestere si exploateaza tocmai aceasta lipsa de capital despre care am tot amintit.

Comentariile sunt inchise.