Categorie: Infrastructura

Elemaster construieste o retea „high availability” cu Allied Telesis

ATIElemaster Group este o companie globală specializată în proiectare şi dezvoltare de tehnologie electronică. Firma Elemaster S.p.A din Italia este sediul grupului global, care dispune de facilităţi de producţie în Tunisia, SUA, India şi China. Oferind servicii de proiectare şi inginerie, ca şi dezvoltare de dispozitive şi panouri electronice, compania dispune de 6000 de tipuri de produse, multe dintre ele fiind soluţii confecţionate la comandă. Printre clienţi se numără firme proeminente din sectoare de înaltă tehnologie precum sănătatea, transporturile, avionica, apărarea, mobilitatea şi energia. În anul 2009, Elemaster a lansat o iniţiativă de îmbunătăţire a sistemelor sale globale de computere. Compania a început prin a-şi actualiza platforma hardware, înlocuind serverele vechi cu soluţii blade şi sisteme de virtualizare. Această structură nouă şi scalabilă a permis furnizarea de servicii la cerere.

Elemaster avea două cerinţe foarte clare —continuitatea serviciilor şi gradul înalt de disponibilitate a lor. Creşterea continuă a grupului şi prezenţa globală necesitau adoptarea unui nou sistem ERP. Acesta rula pe noile servere blade într-un mediu virtual asigurat de VMware în scop de asigurare a înaltei disponibilităţi. Elemaster dorea să-şi modernizeze reţeaua şi stocarea de date astfel încât toate sistemele IT să poată suporta gradul înalt de disponibilitate, furnizând acces “always-on” la sistemele online. Prin aceasta se asigura furnizarea non-stop de date pentru serviciile esenţiale de business. Elemaster a ales Allied Telesis pentru noua sa soluţie de reţea, graţie istoricului îndelungat al acestei companii de furnizare reţele securizate şi extrem de fiabile către firme din întreaga lume.

Soluţia

Noua soluţie a fost implementată de Agomir S.p.A. System Integration, care a folosit switch-uri de reţea de mare rezistenţă de la Allied Telesis cu tehnologie Virtual Chassis Stacking (VCStack™). VCStack permite ca switch-uri multiple să apară drept un singur şasiu virtual, iar când este însoţită de link aggregation se obţine o soluţie în care resursele de reţea sunt diseminate de-a lungul şasiurilor virtuale componente – ceea ce asigură rezistenţa dispozitivelor şi a căii de rulare.

VCStack incorporează fast failover pentru un miez de reţea virtualizat, ceea ce conferă acces neîntrerupt la informaţia digitală. Este diseminată în două camere separate de server din clădire pentru a oferi o soluţie completă de rezistenţă cu grad înalt de disponibilitate al reţelei.

DataCore a furnizat soluţia de stocare prin folosirea conceptului ‘stretched clusters’ şi a stocării virtualizate. Soluţia software de la DataCore oferă fiabilitate ridicată a stocării, fără să fie legată de soluţii hardware proprietare mai scumpe. DataCore garantează oglindire sincronă între două unităţi de stocare cu grad de disponibilitate al datelor de 100%, fără timpi de cădere ai stocării.

Punând laolaltă tehnologia de reţea Allied Telesis, sistemele de stocare DataCore, serverele Lenovo, şi expertiza şi experienţa Agomir S.p.A, rezultatul a fost o soluţie de înaltă fiabilitate, flexibilitate şi stabilitate, care satisface toate cerinţele impuse de Elemaster Group. Elemaster a avut parte de o îmbunătăţire semnificativă a performanţelor operaţiunilor ERP, caracterizată de transfer de date crescut, care suportă cu uşurinţă sistemele digitale. Independenţa de hardware a soluţiei de stocare DataCore permite extinderea rapidă în funcţie de nevoi şi protecţia investiţiei pentru sistemele de servere şi stocare date deja instalate. Reţeau virtuală de mare rezistenţă Allied Telesis leagă întreaga soluţie laolaltă, asigurând acces uşor al utilizatorilor la resurse şi aplicaţii online pentru a sprijini această companie globală şi pentru a asigura continuitatea afacerilor fără eforturi.

 

ARTS devine asociatie de utilitate publica

Asociaţia Română pentru Tehnica de Securitate (ARTS) a primit recunoasterea de asociație cu utilitate publică, hotărârea fiind publicată deja în Monitorul Oficial Nr. 721/2017 partea I. ARTS devine astfel unul dintre cei mai credibil parteneri ai organizaţiilor publice şi private în gestionarea oricăror aspecte legate de securitatea privată şi a riscurilor aferente. Statutul reflecta atât activitatea de 14 ani derulată de ARTS cât şi importanta pieţei de securitate privată în România, care depăşeşte o valoare de 1 miliard Euro. ARTS a primit statul de asociație de utilitate publică în urma unei evaluări a activităţii şi a gradului de atingere a obiectivelor. În România, doar 140 de organizaţii au obţinut statut de utilitate publică în urma unui proces similar de evaluare.

Înfiinţată în 2003, ARTS a avut un rol esenţial în dezvoltarea serviciilor de securitate privată şi maturizarea pieţei de profil. În mod curent, Asociaţia are peste 140 de membri şi se implica în acţiuni de elaborare şi promovare a standardelor, impunerea normelor de conduită şi bune practici, organizarea de conferinţe şi cursuri de perfecționare. Printre realizările ARTS se numără şi înfiinţarea Centrului de Formare Profesională şi a Corpului de Experţi Tehnici.

”Decizia Guvernului de a recunoaşte ARTS drept asociație de utilitate publică arată valoarea sociala a serviciilor de securitate şi impactul pe care îl are activitatea noastră asupra cetăţenilor. Suntem activi încă din 2003, iar rezultatele muncii noastre se văd astăzi într-o industrie aşezată, cu meserii recunoscute oficial şi un nivel ridicat de calitate a serviciilor. Protocoalele de colaborare cu Poliţia Română şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, organizarea Romanian Security Fair, dar mai ales implicarea noastră în elaborarea şi recunoaşterea standardelor ocupaţionale, ne-au făcut un partener puternic şi credibil, reprezentativ pentru întreaga societate. Am evoluat mult în aceşti 14 ani, iar obţinerea statului de asociație de utilitate publică în urma unui proces meticulos de evaluare este meritul tuturor membrilor”, afirma Liviu Mateescu, presedinte ARTS. Conform legislaţiei actuale, prin utilitate publică se înţelege orice activitate care se desfăşoară în domenii de interes public general sau al unor colectivităţi.

A.R.T.S. este o organizaţie apolitică, non-guvernamentală şi non profit care promovează şi protejează interesele membrilor săi, asigurând reprezentarea lor în raporturile cu autorităţile publice, cu alte asociaţii, cu diverse instituţii şi organisme nationale şi internaţionale. Fondată în anul 2003, A.R.T.S. are peste 140 de membri, este unul dintre membri fondatori ai Federaţiei Serviciilor de Securitate (FSS), este membră EURALARM din anul 2009, deţine secretariatul Comitetului Tehnic 27 A.S.R.O. – Sisteme de Alarmă şi este organizatorul Romanian Security Fair (RSF) – expoziție internațională bienală dedicată sistemelor şi serviciilor de securitate. A.R.T.S. este un partener de dialog al autorităţilor publice, contribuind la creşterea nivelului de securitate în România în conformitate cu motto-ul asumat la înfiinţare: Arta de a trăi în siguranță!.

 

Tema Energy organizeaza DataCenter Forum 2017

DataCenter Forum 2017, eveniment unic dedicat profesionistilor si tehnologiilor din domeniul centrelor de date, debuteaza pe 11 mai la Crowne Plaza Bucuresti. Organizat de Tema Energy, DataCenter Forum reuneste 13 dintre cei mai relevanti furnizori din domeniu, care vor expune tehnologii dedicate centrelor de date pe o suprafata de peste 550 mp si vor dezbate tedintele din acest domeniu in cadrul a 15 workshop-uri si prezentari. Uptime Institute, organizatia care a definit la nivel global cunoscutul sistem de certificare Tier, va sustine, în premieră la Bucuresti, workshop-ul „Data Center Management & Operations Best Practice“. Printre companiile care vor expune in cadrul DataCenter Forum 2017 se afla: Vertiv, Riello, APC by Schneider, Nexans, Caterpillar, Rittal, Uptime Institute USA, Hoppecke, Leoch, Pyralis, Toshiba, Carrier, Helinick si Uniline.

 „Piata locala de Data Centere, fixe si mobile, se dezvolta constant, atat ca suprafata, cat mai ales ca tehnologii utilizate, iar operatorii au nevoie de performanta si eficienta. Obiectivul DataCenter Forum este sa creeze o mai buna conexiune intre beneficiari si furnizori si sa analizeze dintr-o perspectiva practica tendintele globale. Acesta este si motivul pentru care Uptime Institute a decis sa fie prezent la DataCenter Forum 2017 cu un workshop dedicat bunelor practici in materie de management si operatiuni. Este un eveniment unic pe piata locala, atat prin abordare cat si prin diversitatea tehnologica“, afirma Mihai Manole, Director Tema Energy.

DataCenter Forum prezinta solutii pentru toate ariile operationale ale unui Centru de Date, disponibile atat pentru operatori, cat si pentru companiile care doresc sa gestioneze propria infrastructura. Participantii vor putea evalua solutii pentru climatizare, electro-alimentare (UPS-uri, baterii, generatoare), detectie si stingere incendii, securitate, comunicatii si networking, echipamente IT, monitorizare si mentenanta etc. Complementar, Tema Energy va expune un model de Centru de Date mobil, dezvoltat pe un concept propriu si utilizat deja de mai multe companii private si institutii publice din Romania. DataCenter Forum 2017 va avea loc pe 11 mai, la Crowne Plaza Bucuresti. Intrarea este libera, pe baza inregistrarii pe site-ul http://www.datacenter-forum.ro.

Spearhead atinge nivelul de partener Red Hat Premier

Spearhead Systems, companie specializată în monitorizarea infrastructurii IT, securitate, cloud computing și calcul de înaltă performanță, a obținut prima certificare Red Hat Premier Partner din Romania. Statutul arată interesul pieței locale pentru tehnolologiile open source, dar și competențele și expertiza deținute de Spearhead Systems pe soluții Red Hat. Foto comunicat SpearhedPentru atingerea nivelului de „Partener Premier”, Spearhead Systems a dobândit toate acreditările tehnice și de vânzări în cadrul programului Red Hat Partner, demonstrând expertiză pe open source și în același timp ajutând clienții să obțină valoarea și beneficiile tehnologiei open source. Nivelul „Premier” solicită formarea unei echipe cu cel puțin patru ingineri sau arhitecți certificați Red Hat, dezvoltarea unui plan de business anual precum și derularea a cel puțin patru proiecte de referință.Certificarea „Premier” demonstrează că Spearhead Systems este un partener calificat, axat pe îndrumarea organizațiilor să implementeze tehnologiile open source furnizate de Red Hat în Romania. Red Hat și Spearhead Systems colaborează din anul 2011 concentrându-se pe funizarea platformelor Red Hat Enterprise Linux și Red Hat Enterprise Virtualization.

Open source este noul standard al inovării în cadrul economiei digitale, iar modelul de dezvoltare open source ajută la orientarea acestui standard, cu soluții rentabile și de înaltă performanță. Spearhead Systems este un partener de încredere, care a coordonat cu succes proiecte de implementare pe tehnologii open source în România și suntem încântați să extindem relația cu ei ca Partener Premier“, a declarat Chris Rocki, Manager Regional, Europa Centrală și de Est, Red Hat.

Ne bucurăm că Red Hat a recunoscut angajamentul Spearhead Systems pentru tehnologiile open source. Aceasta arată că avem cea mai bună poziție pe piața locală pentru a ne susține clienții să obțină valoare din soluțiile Red Hat“, a afirmat Marius Pană, Director General, Spearhead Systems.

6 beneficii cheie pentru centre de date modulare

APCProducatorul APC considera ca un proiect care implică centre de date modulare prefabricate oferă beneficii evidente în termeni de predictibilitate, scalabilitate, durată și costuri, însă o parte dintre avantajele practice ale dezvoltării unui astfel de proiect sunt mai puțin cunoscute. Ce este insa un centru de date modular? Un centru de date format din cel puțin un ansamblu de subsisteme pre-proiectate, asamblate în fabrică și pretestate, care sunt instalate în mod tradițional separat, la fața locului – montate pe un sistem de glisare sau într-o incintă.

Beneficiile acestei abordari ar fi urmatoarele:

Un proces de achiziție mai simplu și mai rapid. Procesul de achiziție pentru un centru de date prefabricat este mai simplu și mai rapid decât cel pentru un centru de date tradițional. În parte, simplitatea este dată de faptul că se achiziționează fiecare modul de la un singur furnizor, ca sistem complet singular sau ca set de sisteme, și nu o colecție de subsisteme individuale de la diferiți furnizori. Provocările implicate de livrarea proiectelor de centre de date tradiționale – cum ar fi primirea listei de materiale incompletă sau lipsa unor termene de livrare pentru anumite elemente – sunt evitate în cazul în care întregul sistem este livrat ca ansamblu. Există reglementări care influențează dimensiunile și greutatea modulelor prefabricate pentru livrarea lor pe șosele (și alte forme de transport), dar, în general, integratorii și furnizorii de prefabricate iau în considerare acest lucru, din moment ce mobilitatea este unul dintre cele mai frecvente motive pentru implementarea centrelor de date prefabricate. Mai mult, unul dintre beneficiile modulelor de centre de date prefabricate este capacitatea acestora de a fi transportate cu ușurință.

Nevoi reduse  de ambalare

Proiectele tradiționale de centre de date folosesc un volum semnificativ de paleți, carton, plastic și alte materiale de ambalare pentru a transporta echipamentul în siguranță la locația centrului de date. Acest lucru rezultă în costuri suplimentare și un grad de complexitate sporit (de exemplu, containerele de gunoi și orele de muncă pe om necesare colectării ambalajelor). În cazul modulelor prefabricate, cele mai multe dintre subsistemele infrastructurii fizice (alimentare, răcire, compartimentare) sunt instalate și fixate în interiorul modulelor dinaintea livrării, ceea ce duce la o reducere semnificativă a volumului de ambalaj necesar transportării în siguranță a modulelor.

Instalare mai rapidă în locul de exploatare

Modulele prefabricate bine proiectate implică un proces de instalare mai simplu și mai rapid. Considerațiile cheie în timpul procesului de instalare includ poziționarea modulelor, manipularea și plasarea acestora, precum și modul în care acestea trebuie fixate pentru a asigura o funcționare fiabilă și eficientă.

Proces de implementare îmbunătățit

Modulele prefabricate schimbă procesul de planificare a centrului de date, comprimând semnificativ durata transformării acestuia din concept în realitate. Pentru modulele instalate în spații deschise neacoperite, planificarea reprezintă adesea o cursă între executarea și finalizarea planului sitului și termenul livrării. Înțelegerea aspectelor unice ale acestor proiecte de centre de date (în comparație cu centrele de date tradiționale) este hotărâtoare în evitarea întârzierilor, costurilor inutile, defecțiunilor și/ sau funcționării ineficiente.

Module preasamblate de alimentare și răcire

Modulele standardizate, preasamblate și integrate de alimentare și răcire a unității centrului de date sunt mai rapid de instalat cu aproape 60% și implică o reducere a costurilor cu cel puțin 13% în primul stadiu, în comparație cu infrastructura de alimentare și răcire a unui centru de date tradițional. Modulele cunoscute în industria centrelor de date drept centrale containerizate de alimentare electrică și răcire permit proiectanților de centre de date să își schimbe perspectiva, trecând de la conceptul de „construcție” personalizată la cel de „integrare in sit” standardizată.

Economii de pana la 30%, în comparație cu centrele de date tradiționale

Modulele de alimentare și răcire a incintei centrului de date standardizate, scalabile, preasamblate și integrate implică economii de 30% în costurile totale de proprietate (TCO), în comparație cu infrastructura tradițională de alimentare și răcire a unui centru de date. Evitarea aglomerării construcției și scalarea design-ului în timp contribuie semnificativ la economiile totale.

De cele mai multe ori, centrele de date tradiționale incorporează în mod intenționat o capacitate excesivă în avans, deoarece extinderea ulterioară a capacității de alimentare și răcire este extrem de dificilă și costisitoare într-un centru de date aflat în producție. Acest lucru determină o planificare a capacității excesiv de conservatoare care duce mai târziu la costuri crescute de capital și o ineficiență cronică a centrului de date. În schimb, implementarea corectă a modulelor prefabricate elimină această tendință costisitoare de supradimensionare, deoarece arhitectura sa standardizată, modulară face ca extinderea sau reducerea capacității să se ajusteze mult mai ușor la cererea reală.

Există mai multe abordări pentru implementarea centrelor de date modulare prefabricate, însă o configurare optimă depinde de cerințele specifice ale unei afaceri. Spre exemplu, în timp ce un centru de date prefabricat ar putea fi cea mai bună alegere pentru unele business-uri, altele ar putea opta pentru combinarea modulelor prefabricate cu sisteme tradiționale. Înțelegerea beneficiilor și limitărilor fiecărui format ajută la alegerea celei mai potrivite abordări, decizia fiind influențată și de alți factori precum nevoile business-ului în ceea ce privește capacitatea, scalabilitatea, constrângerile de spațiu și de buget.